Las noticias más interesantes que se publican en internet

13 septiembre, 2016

L’escola pública catalana comença el curs amb mobiliari fabricat a la presó

Els interns del Centre Penitenciari Ponent han fabricat els nous 8.000 pupitres i cadires que les escoles públiques de Catalunya necessitaven per començar el curs. De la producció d’aquest mobiliari escolar se n’han fet càrrec els penats que estan en nòmina al Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), l’empresa pública del Departament de Justícia que proporciona feina i formació als interns que compleixen condemna a les presons de Catalunya. Aquest és el cinquè curs que el CIRE produeix mobiliari escolar per al Departament d’Ensenyament.  

Gràcies a aquest encàrrec, els interns es formen com a soldadors i fusters, alhora que adquireixen competències personals i hàbits de treball. D’aquesta manera, un cop finalitzada la condemna, els reclusos tenen més recursos per reincorporar-se al mercat laboral i per assolir amb èxit la seva reinserció social.  

El centre de producció de Raïmat està ubicat fora dels recintes penitenciaris. Es tracta d’un model pioner a tot Europa, que consisteix a situar el taller a l’exterior perquè la feina al CIRE resulti tant semblant com sigui possible a la del mercat laboral convencional. Aquest taller funciona des de fa 10 anys.  

Més sobre el CIRE  
El CIRE és l’empresa pública del Departament de Justícia que té per missió formar i ocupar els interns de les presons i centres educatius de justícia juvenil a Catalunya. A través del treball, els interns adquireixen hàbits i competències professionals que els seran indispensables per refer la seva vida quan abandonin els centres penitenciaris. La feina al CIRE és remunerada i compta amb la corresponent cotització a la Seguretat Social.    
Vídeo CIRE

El contingut d'aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya

Fuente: Notasdeprensa.es

^Subir
© 2016 - Noticias de internet
Newsframe Theme by Edward R. Jenkins